Hijaluronska kiselina – fileri

Koriste se za korekciju bora na čelu, slepoočnicama, nazolabijalnih bora i oko usana, bora na obrazima, za obnavljanje oblika i volumena usana.

Hijaluronska kiselina – fileri

U osnovi  preparata za regenaraciju je hijaluronska kiselina, ili  jednostavno, hijaluron. Ona je i osnovna fiziološka komponenata strukture kože, koja određuje i stepen hidratacije.

Molekuli hijaluronske kiseline akumuliraju i vezuju za sebe vodu, i upravo ta osobina daje koži jedrinu i mladost. Starenjem se njena sinteza usporava, količina u koži se smanjuje, gubi se vlažnost i punoća kože.

Nalazi se normalno u koži, oko 50% ukupne hijaluronske kiseline se nalazi u ekstraćelijskom matriksu. Pored čoveka, sintetišu je organizmi svih životinja i njena hemijska struktura je jednaka svugde. U čistom obliku nema imunogeni potencijal. Ima idealne osobine za estetske intervencije. Čist oblik, koji se u početku koristio, brzo se razgrađuje delovanjem enzima. Daljim usavršavanjem, premošćavanjem (cross-linking) lanaca hijaluronske kiseline, dobijen je proizvod koji je zadržao pozitivne prirodne osobine, a ima značajno povećanu otpornost i dugotrajnost u tkivu.

Pre ubrizgavanja nije potrebno nikakvo testiranje, neželjeni efekti su minimalni, a dobija se svež i prirodan izgled. Proizvodi su neživotinjskog porekla, dobijaju se bakterijskom fermentacijom.

Ubacivanjem hijalurona određene molekulske mase fibroblasti se podstiču na aktivnost i obnavljanjem potkožnog tkiva. Taj proces se naziva biostimulacija – organizam sopstvenim snagama obnavlja kožu i potkožno tkivo. Na taj način dobijaju se najbolji rezultati. Koža izgleda potpuno prirodno, osveženo, podmlađeno.

Ovako se mogu korigovati sitne i duboke bore, opuštena koža, podočnjaci. Svakom pacijentu se pristupa individualno. Preparati se unose u kožu sitnim, tankim iglama tehnikama mezoterapije.

Da bi se postigli trajniji efekti ubacuju se preparati koji se sporije razgrađuju, tj. njihov efekat je dugotrajniji.  Nazivaju se fileri, jer popunjavaju nastali defekt (boru) ili mogu da posluže kao materijal za oblikovanje lica (usana, podočnjaka,  obraza, bora).

Konturna plastika je jedna od najefikasnijih, brzih i bezopasnih metoda terapijske korekcije bora. U savremenoj medicini primenjuje se veliki broj preparata – filera, koji moraju da imaju sledeća osobine: bezbedni, efikasni, nekancerogeni i neškodljivi.

Preparati se mogu prodeliti na trajne, dugotrajne filere i na biorazgradive – privremene filere.
Trajni, sintetički gelovi trajno ostaju u organizmu, mogu da migriraju i da stvore komplikacije i posle više godina. Dugotrajni fileri se resorbuju posle nekolko godina. Komplikacije su istovetne kao i kod trajnih filera.

U našoj ordinaciji radmo isključivo sa biorazgradivim (privremenim) filerima, koj se razgrađuju i izbacuju iz organizma; njihovo zadržavanje u organizmu je privremeno, tako da su komplikacije minimalne. Ovakvi preparati pune boru u potpunosti i dozvoljavaju da modeliramo lice. Estetski rezultati se pojavljuju odmah i izgledaju potpuno prirodno.

Koriste se za korekciju bora na čelu, slepoočnicama, nazolabijalnih bora i oko usana, bora na obrazima, za obnavljanje oblika i volumena usana.

Ne sadrži supstance životinjskog porekla. Ima visok stepen čistoće, što garantuje njegovu visoku biokompatibilnost i tolerantnost. Stabilan rezultat posle primene vidljiv je između 8 i 12 meseci.

Fileri se koriste za:

  • popunjavanje bora
  • korekciju oblika i volumena usana

Ovaj preparat ne može da se primenjuje kod:

  • trudnoće i laktacije
  • infekcije kože na mestu primene
  • autoimunske bolesti, pogoršanje hroničnih oboljenja
  • postojanje permanentnih filera na mestu planirane injekcije

Za održavanje postignutog efekta neophodne su ponovne injekcije, minimum jedanput godišnje. Trajanje efekta je individualno, zavisi od više faktora: stukture i stanja kože, načina života, godina, mimične aktivnosti.
Pozovite nas

0638076063

Pišite nam

Estetska dermatologija

Hijaluronska kiselina – fileri
Celulit

Celulit ili medicinski genoidna lipodistrofija, je nepravilna, nalik pomorandžinoj kori, površina kože butina, trbuha i zadnjice kod više od 85 % žena

Hijaluronska kiselina – fileri
Lečenje ožiljaka

Ožiljci predstavljaju veliki problem u dermatologiji. Javljaju se posle određenih stanja, bolesti ili povreda.

Hijaluronska kiselina – fileri
Korekcija usana

Uvećati taknu gornju usnu, dati na izražajnosti, ili naglasiti Kupidonov luk sasvim je moguće

Hijaluronska kiselina – fileri
Oblikovanje lica

Postoje dve vrste filera za oblikovanje lica: voluminazori i stimulatori

Hijaluronska kiselina – fileri
Hijaluronska kiselina – fileri

Koriste se za korekciju bora na čelu, slepoočnicama, nazolabijalnih bora i oko usana, bora na obrazima, za obnavljanje oblika i volumena usana

Hijaluronska kiselina – fileri
Hemijski piling - tretman

Najčešće se izvode površni pilinzi, sa glikolnom, kodžik ili retinoičnom za većinu osoba koje nemaju većih problema sa kožom

Hijaluronska kiselina – fileri
Epilacija

U našoj ordinaciji radimo trajno uklanjanje dlaka radiotalasima

Hijaluronska kiselina – fileri
Strije

Rane strije su tanke, u vidu istanjene kože, mestimično ljubičate, ponekad praćene svrabom.

Hijaluronska kiselina – fileri
Mezoterapija

Mezoterapija je tehnika uvođenja lekovitih sredstava sa ciljem da se deluje lokalno: na kožu i na potkožno masno tkivo

Hijaluronska kiselina – fileri
Korekcija bora

Mogu se korigovati bore gornje trećine lica: poprečne bore čela, bore između obrva, zečije bore nosa, suzne brazde, bore na spoljnoj ivici oka, tzv. svračije nogice